Best

Az 50 legaranyosabb kutya fajták

Használd a ← → gombokat a böngészéshez! :)

 

A kutya az ember legjobb barátja mondják és milyen igaz. Leghűségesebb  barát és társ. Akinek van vagy volt kutyája az tudja, hogy a kutya képes megérezni ha rossz kedved van és hozzád bújik megnevetett vagy megnyalja az arcodat és neked máris jobb kedved lesz, mert tudod, hogy nem vagy egyedül ebben a mai magányos világban ,

hiszen itt mindenki magányos, gyűjti a barátokat, ismerősöket az ember, aztán ha bajba kerül, vagy éppen rossz kedved van , akkor hol vannak ezek az állítólagos barátok,hirtelen egyedül maradsz , egyedül a problémáiddal, egyedül a tudattal, hogy senki se fog felsegíteni, abból az átkozott gödörből. Akkor és ott egy kutya , aki csak éppen megnyalja az arcod, vagy hozzád bújik maga a megkönnyebbülés maga a támasz , aki segít kimászni még a legnagyobb gödörből is . ( Kép alatt folytatódik)

A legaranyosabb teremtés a világon egy hű támasz. Mindegy, hogy milyen fajta, mindegy, hogy keverék-e vagy sem , akkor is ő lesz számodra a legaranyosabb kutya fajták , legokosabb kutya fajták között is a szíved csücske.

 A kutyák a leghűségesebbek tehát, ez tény. Általában a legokosabb kutya fajták nagyobb testűek , a kisebb testű társaik, pedig a legaranyosabb kutya fajták titulussal bírnak , általában, de ez persze fajtától és személyiségtől eltérő lehet, meg hát ugyebár kinek melyik. Most összeszedtem nektek a legaranyosabb kutyákat. Az összeállítás változó, találsz közte kis és nagytestű kutyákat egyaránt .

50.

Pomerániai törpespicc

Azt hiszem senkiben se merül fel a kérdés, hogy hogy került a legaranyosabb kutya fajták toplistánkba ez a tündéri teremtés.

Származási helye Németország, azon belül is , ahogy neve is mutatja Pomerániában alakult ki. Mindig is társként tartották. magassága maximum 22 cm . Testtömege nagyjából 2-4 kg. Színeik általában: fekete, kék, narancssárga , barna, krémszínű ( Tehát nagyon változatos szőrméjük lehet)Kinézete , olyan mint egy kis plüssmacinak,úgyhogy könnyen a család kis kedvencévé válhat ez a kis szőrpamacs.

49.

Képtalálat

Szamojéd

A Szamojéd sokak kedvence, hiszen arca , olyan mintha folyamatosan mosolyogna és nagy fehér bundáját mindenki megszeretné dögönyözni. A Szamojéd nagyobb testű kutya 50-60 cm magasra nő meg és nagyjából 20-30 kg. Szőrméje: fehér, krémszínű. Nagyon családbarát kutya fajták. és a legaranyosabb kutya fajták közé tartozik

Nézd meg a legszebb szerelmes idézeteket:Top 16 legszebb szerelmes idézetek

 

48.

Kapcsolódó kép

Bichon havanese

Ez a kutyafajta Kubából származik. Kisebb termetű 25-30 cm magas. test tömege nagyjából 6 kg. Általában fehér színéről ismert, de színe lehet fekete, csokoládé, krém,ezüst  illetve vörös is. Játékosságáról és családbarát kutya fajták  híréről ismerik. Kis termete miatt lakásban is tartható. Nagyon szerethető személyisége miatt és azon ismérvei alapján, amiért a  legaranyosabb kutya fajták közé tartozik , elég elterjedt hazánkban is .

 

47.

Képtalálat a következőre: „Border Collie”

Border Collie

A Border Collie nem csak szépségéről és aranyosságáról ismert, hanem kiváló intelligenciájával is kimagaslik a kutyatársaitól, hiszen az egyik legokosabb kutya fajták közé sorolják, meg természetesen a legaranyosabb kutya fajták közé. Származási helye Skócia , hiszen kezdetben tipikusan pásztorkutyaként szolgált. Magassága 44-55 cm nagyjából. Testtömege 15-20 kg. Bátor és ugyanakkor játékos kutyának tartják. Intelligenciája hozzájárul, hogy családbarát kutya fajták , ráadásul tökéletes társ talál benne az ember.

 

46.

Képtalálat a következőre: „Francia Bulldog”

Francia buldog

Ez a kutyafajta nagyon elterjedt , szóval vigyázni kell , mert túlszaporodása káros lehet a kutyusok egészségére és könnyen megbetegedhetnek , esetleg már örökletes betegséggel születhetnek. A legaranyosabb kutya fajták között dobogón végezné. Kis termete miatt nagyon kedvelt, hiszen lakásban is tartható. Nagyon szeretetéhes és játékos.Gazdája mellett hűségesen kitart és vele marad ha boldog, ha szomorú. Testtömege 8-14 kg közé tehető, tehát szobakutyának megfelelő.

 

45.

Képtalálat a következőre: „Mopsz”

Mopsz

Kicsit hasonlít a kinézete a Francia buldoghoz, kis benyomott arca miatt. A Mopsz 30-32 cm magasra nő, Testtömege 6-8 kg. Színe lehet fekete, bézsszínű, barackszínű és ezüst is. Nagyon szereti a gyerekeket és nagyon családbarát kutya fajták .

 

44.

Képtalálat a következőre: „beagle”

Beagle

Származási helye Anglia. Magassága 31-40 cm közé tehető. Súlya 10-18 kg. színe fehéres barnás foltos.Kezdetben vadászkutyának használták, kiváló szaglása és gyorsasága miatt. Nagyon szeretet teljes és jól kijön a gyerekkel is .

 

43.

Képtalálat a következőre: „Szibériai husky”

Szibériai Husky

Származási helye, ahogy a neve is mutatja Szibéria. Jellegzetessége gyönyörű szép világoskék szeme. A legokosabb kutya fajták  közé sorolják. Szőrzete vastag , hiszen a hideghez és a fagyokhoz szokott. Magassága 50-60 cm . Testtömege  16-27 kg. Rengeted színben ismert, lehet vörös , fekete, fehér, ezüst, szürke, rézvörös.

 

42.

Kapcsolódó kép

Shi-cu

A Távol-Keletről származik. "Oroszlán kutyának" is szokták nevezni. Nagyon játékos és eleven kutya. Jól kijön a gyerekekkel és nagyon szeretet teljes . Hosszú szőrméje teszi jellegzetessé megjelenését. Számos színben ismert : Sötétbarna, fehér, rézvörös, arany, kék, világosbarna, Fekete-fehér, májszín

41.

Képtalálat a következőre: „Csau csau”

Csau-csau

A nagytestű kutyák között az  egyik legaranyosabb kutya fajták közé sorolható .Származási helye Kína. Természete nagyon nyugodt, csendes. Jellegzetessége a szőrős tappancsa és kékes fekete nyelve. Magassága 45-51 cm közé tehető. Testtömege 20-17 kg között mozog. Színei: fekete, kék, őz barna, vörös, krémszínű

 

40.

Képtalálat a következőre: „Boxer”

Bokszer

Származási helye Németország,München. Magassága 53-63 cm . Súlya: 25-31 kg. Színei. Brindle, őz barna, fehér. Hatalmas barna szemeivel varázsolja el az ember szívét. nagyon szeretet éhes és játékos. Félelmetes kinézete ellenére nagyon jószívű és odaadó kutya.Továbbá a legokosabb kutya fajták közé sorolják , hiszen kiemelkedő intelligenciával bír.

 

39.

Képtalálat a következőre: „Labrador retriever”

Labrador Retriever

Származási helye: Új Funland. A nagytestű kutyákhoz tartozik. Nagyon szeretet éhes. Családbarát kutya fajták. Rendkívül intelligens és a leghűségesebb kutya fajták közé tartozik. Súlya: 25-30 kg. Magassága: 55-62 cm között van. Színei: Csokoládé, Fekete, Sárga. Ismeretes róla, hogy nagyon imádja a vizet.

 

38.

Képtalálat a következőre: „Cavalier King Charles spániel”

Cavalier King Charles spániel

Származási helye az Egyesült Királyság. Kezdetben az arisztokrácia körében voltak kedveltek. Nagyon játékos, és szerettet teljes kutyusok. Rendkívül türelmesek és társaság kedvelőek. Színei: Fekete-cser, Trikolór, Blenheim, Gesztenye vörös. Alkalmazkodó képességükről is ismertek. A legaranyosabb kutya fajták közé tartozik.

 

37.

Képtalálat a következőre: „Pumi”
legaranyosabb kutya fajták

Magyar Pumi

Nálunk őshonos kutya. Terelő kutyaként tartották. Legjellegzetesebb színe a fekete és a fehér. Rendkívül hiperaktív. Nagyon játékos és bohóckodós. családbarát kutya fajták Magassága 41-41 cm. Súlya : 8-15 kg.  Nagy mozgásigénye miatt lakásba nem alkalmas, viszont mozgékony életet él, sportos családba kiváló választás .A legaranyosabb kutya fajták egyike. 🙂

 

36.

Képtalálat a következőre: „kuvasz kölyök”

Kuvasz

Származási helye: Magyar . Őseinkkel jött a kárpát medencébe , pásztorkutyaként szolgált.  Magassága: 65-70 cm. Testtömege: 50-60 kg. Nagyjából 11-13 évet él. A Kuvasz kimagasló intelligenciával bír, viszont teljesen önálló gondolkodású, ezáltal nevelése nehéz , és bizalmon alapuló. Gazdájához nagyon hűséges kutya fajták közé tartozik és rendkívül ragaszkodó.Az idegeneket nehezen tűri és elutasítóan viselkedik velük. Színe általában fehéres-sárgás.

35.

Kapcsolódó kép

Boston terrier

Származási helye az Amerikai Egyesült Államok. Nagyon eleven mozgékony kutya, de apró termete miatt lakásban is tartható. Nagyon szereti az emberi társaságot és jól kijön a gyerekkel. intelligens kutya.  Színei: Fekete-fehér, tigriscsíkos-fehér, Fóka-fehér, barna-fehér. A legaranyosabb kutya fajták között méltó helyen szerepel.

 

34.

Képtalálat a következőre: „brüsszeli griffon kölyök”

Brüsszeli Griffon

Származási helye Belgium. Kis termetű szoba kutya. Jellegzetessége, hogy nagyon érzékeny. Imádja az emberek társaságát és nagyon szeretet éhes, szeszélyes kutya. Magassága 18-20 cm. testtömege: 2,5-5 kg. Borzos szőrméje van. Színe : rézvörös, kék., barna. legszebb kutya fajták egyike.

 

33.

Képtalálat a következőre: „angol bulldog kölyök”
legaranyosabb kutya fajták

Angol bulldog

Származási helye Anglia. Magassága: 30-40 cm. Testtömeg: 18-25 kg. Tanulékony és nagyon legokosabb kutya fajták nagyon szereti a társaságot. Rossz tulajdonsága, hogy rendkívül akaratos tud lenni és nehéz megnevelni, de akinek sikerül , annak hűséges társa lesz és kitart mellette. Színe. Tarka foltos, fehér, őz barna, vörös, tigriscsíkos, vörös-fehér.Méltó helye van a legaranyosabb kutya fajták között.

 

32.

 

Képtalálat a következőre: „chihuahua white”

chihuahua

Ő az egyik legkisebb kutyafajta. Mexikóból származik. Nagyon mozgékony és éber kutya. Szereti a társaságot és nagyon hűen ragaszkodik gazdájához. Imád játszani és szereti a gyerekeket, úgyhogy tökéletes családi kutya. Merészsége kis termete által figyelemre méltó , ugyanakkor nem árt vigyázni , hogy a nála tízszer nagyobb kutyáknak ne menjen neki ,mert kap egy mancsost. Szerintem a legaranyosabb kutya fajták között kiemelkedő helye van ennek a csöppségnek. Igazi kis szobakutya

 

31.

Kapcsolódó kép
család barát kutya fajták

Tacskó

Származási helye Németország. Teste nagyon jellegzetes , hiszen hosszúkás elnyújtott törzse kis lábacskákkal párosul. Farkát folyton csóválja. Nagyon szereti a gyerekeket. Merész , és hűen vigyáz gazdájára. Imádni játszani, még felnőtt korában is folyton labdázni, játszani akar. Kissé hiperaktív, mozgékony. Színei : fekete, vörös, csokoládé, krémszínű, csokoládé-krém színű.Legaranyosabb kutya fajták közé tartozik és kiemelkedik a  családbarát kutya fajták közül is.

 

30.

Képtalálat a következőre: „Japán chin kölyök”
legokosabb kutya fajták

Japán Chin

A Japánból származó kutyafajta Japán életében jelentős szerepet játszott. Az előkelőség legkedveltebb kutya fajtája volt. Mutatta  a nemesi hovatartozást. A legszebb kutya fajták közé és a legaranyosabb kutya fajták közé tartozó fajta  érdekessége, hogy tipikusan jóban van a macskákkal, talán méretéből adódóan is , hiszen nem sokkal nagyon egy cicánál. Szereti az embereket és a társaságot. Intelligens, ugyanakkor nagyon makacs tud lenni és önfejű kutya , cselekedeteit önállóan képes, és akarja meghatározni.

 

29.

 

Lhasa apso

Tibetből származik. Magassága 25-28 cm. Súlya 5-6 kg. Nagyon játékos és eleven kiskutya. Nagyon engedelmes és könnyen tanítható.Legokosabb kutya fajták közé tartozik  Szeretet éhes és folyamatosan szeretet adó. A gyerekekkel nem jön ki annyira jól, inkább csak az idősebbek , illetve a felnőttekkel barátkozik. Sok színe lehet: arany, fehér, mézszínű, fekete, barna. is lehetnek ezek a fajta kutyák.

 

28.

Képtalálat a következőre: „Törpe schnauzer”
leghűségesebb kutya fajták

Törpe Snauzer

Származási helye Németország. Magassága 30-37 cm. testsúlya: 5-9 kg. Nagyon intelligens és könnyen meglehet tanítani bármire. Leghűségesebb kutya fajták egyike és a családbarát kutya fajták között is kiemelkedik.Nagyon talpraesett és a területét rendíthetetlenül védi. Színe lehet: fekete, fehér, fekete-fehér, ezüstös, fekete-ezüst

 

27.

Képtalálat a következőre: „dog with white background”
legokosabb kutya fajták

Parson Russell terrier

Származási helye: Amerikai Egyesült Államok, Anglia . Magassága: 31-36 cm . Súlya: 5-7 kg. Ha egy igazán boldog és lelkes kutyára vágynál ő tökéletes választás. Otthonát bátran őrzi, gazdájához mindig hűséges és ragaszkodó. Nagyon intelligens , a legokosabb kutya fajták közé tartozik és mindemellett a család barát kutya fajták között is szerepel.

26.

Képtalálat a következőre: „pincsi kölyök”
legaranyosabb kutya fajták

Pekingi palota kutya

Származási helye Kína. A Pincsi igazi szoba kutya Lakásba ajánlatos tartani, hiszen nem igényel sok mozgást, a lustibb kutyusok közé tartozik. Makacs, ugyanakkor nagyon intelligens.Az idegenekkel agresszív kissé, de gazdáját imádja és hűen vigyáz rá. Szőrzete lehet :   Őz barna, fekete, krémszínű. A legaranyosabb kutya fajták közé tartozik.

 

25.

 

 

Westie

Származási helye Skócia. Jellegzetessége , hogy bundája mindig hófehér, hegyes,rókaszerű fülei vannak. A westiek nagyon játékosak és hiperaktívak. A legaranyosabb kutya fajták között méltó helye van. Családját imádja , életvidámságot hoz a családba.

 

24.

Képtalálat a következőre: „Papillon kutya kölyök”
legokosabb kutya fajták

Papillon

A legokosabb kutya fajták közé tartozik. Igazán nagy intelligenciáját , aranyossága és szépsége tetőzi csak. Nagyon boldog, és életvidám. Családnak is ideális, hiszen szerethető, játékos és könnyen tanítható. Bátor, ellenségeivel rendkívül agresszív a kiállása . Jellegzetes felálló kis fülei pillangókra emlékeztetnek. Nagyon sokféle lehet szőrméje. Fekete, Fehér, Fekete-fehér, Barna, Barna-fehér, Őz barna, Vörös. A legaranyosabb kutya fajták egyike

 

23.

Képtalálat a következőre: „skót juhász kölyök”

Hosszúszőrű Skót Juhászkutya

Származási helye : Egyesült Királyság, Skócia .Ideális családi kutya. híres nagy emberszeretetéről és azon kívül , hogy az egyik legokosabb kutya fajták közé tartozik ( méltón híres nagy intelligenciája is ) a leghűségesebb kutya fajták közé is sorolható. Magassága 50-60 cm. Súlya 20-30 kg. Nagy teste révén kertbe ideális tartani. Védelmező típus, a betolakodókkal és ellenségekkel kíméletlen,  ugyanakkor gyengéd és barátságos családjával és , azokkal akik megérdemlik. 14-16 évig él. Szőrméje sokféle színben pompázhat: Fehér, Seble-merle, Blue -merle, Trikolór, Sable and White, Sable. Imádja a gyerekeket, türelmes és nagyon nyugodt , így családba is tökéletesen alkalmas.

 

22.

Képtalálat a következőre: „golden retriever kölyök”

Golden Retriever

A legokosabb kutya fajták egyike, illetve a legaranyosabb kutya fajták közé is sorolható ez a tökéletes fajta. Család barát kutya fajták jellemzőit hordozza nyugodt,barátságos természete.Tipikusan kertbe ajánlatos. Hiperaktív és élénk kutya. Magabiztos és makacs, kedves. Magassága 50-60 cm. Súlya: 25-30 kg. Származási helye: Skócia, Anglia. Szőrzetének színe: Arany, krémszínű, sötét arany, világos arany. Várható élettartama nagyjából 10-12 évre tehető.

 

21.

 

Uszkár

Az Uszkár kutyák  nagyon lelkesek és aktívak. Könnyen taníthatóak magas intelligenciájuk miatt. Jellegzetessége , hogy bundáját "pom -pom " alakúra vágatják. Ettől kissé bohókás kinézete lesz, ami természetére is jellemző. A leghűségesebb kutya fajták közé tartozik. Gazdája és családja mellett mindig kiáll, ha kell vérmesen végi őket. Szőrméjének színe lehet : fekete, fehér, barackszínű, fekete-cser, krémszínű, szürke, barna , ezüst színű, vörös, sable. A legaranyosabb kutya fajták egyike.

 

20.

Képtalálat a következőre: „Labradoodle”

Labradoodle

Származási helye: Ausztrália. Nagyon kedves, jószívű kutya. Imádja a gyerekeket, úgyhogy a család barát kutya fajták közül is kiemelkedően szeretet éhes. Sokszor beteg gyerekek mellé ajánlják életvidámsága és odaadása miatt. Rendkívül aktív, játékos. Könnyen tanítható ,a legokosabb kutya fajták közé sorolják, meg természetesen a legaranyosabb kutya fajták közé.

 

19.

Képtalálat a következőre: „Cockapoo”
kutya fajták

Cockapoo

Nagyon szereti az embereket és nagy társaság kedvelő. Rendkívül, leghűségesebb kutya fajták közé tartozik. A gyerekkel is jól kijön. Imád játszani és bohókás természete van, mely nagy aktívsággal és élet kedvel párosul. Könnyen betanítható, szófogadó kutya.

 

18.

Képtalálat a következőre: „Maltipoo”

Maltipoo

Igazi szoba kutya. Szereti az embereket és a folyamatos társaságot, családbarát kutya fajták Nagyon aktív és játékos. Apró termete jellemzi. A 21. század nagyon felkapott kutyája, hiszen természete nagyon szerethető, termete és teste nagyon arányos. Puha, selymes, hosszú bundája van. Szőrméjének színe lehet: fehér, krémszínű, szürke, vörös, vörös-fehér, szürke-fehér, ezüstös

 

17.

 

Képtalálat a következőre: „Morki”

Morki

A Yorkiból kevert fajta. Mérete kicsit kisebb , mint a Yorkiké. A családbarát kutya fajták közé tartozik.Arca kicsit gömbölyűbb, fülei nagyobbak, szétálló. Játékos, aktív, de szoba kutyák közé sorolják, hiszen kis termete miatt könnyen elfárad a futkorászásban.

 

16.

Képtalálat a következőre: „tibeti terrier kölyök”
Tibeti Terrier

Tibeti terrier

Rendkívül család barát kutya fajták. Gazdáját hűségesen védelmezi és megvédi, ha kell. Kedvessége és emberszeretete kimagasló. A legokosabb kutya fajták közé tartozik és kétségkívül a legszebb kutya fajták közé. Aktív és játékos. Közepes termete miatt lakásban és kertben is tartható egyaránt, bár fiatalabb korában ajánlatos kertben tartani hiperaktív természete miatt. Nagyon strapabíró, jól tűri a meleget és a hideget egyaránt. Szőrméje rengeteg színű lehet: Szürke, fekete, fehér, krémszínű, vörös, vörös-fehér, vörös-fekete, fekete-fehér, réz színű, aranyszínű, Tarka foltos, Trikolór . 12-16 évig él nagyjából.

 

15.

Képtalálat a következőre: „Cairn terrier”

Cairn Terrier

Származási helye Skócia. Nagyon aktív és életvidám kutya. Rendkívül bátor és merész kutya. Gazdáját mindennél jobban szereti és megvédi, kis termete ellenére harcias. Szoba kutya. kicsi, hegyes fülei vannak.  Magassága : 25-30 cm. Súlya : 6-8 kg. Szőrméjének színe lehet: fekete, vörös, krémszínű, szürke, brindle, wheaten.

 

14.

Kapcsolódó kép

Norwich terrier

Származási helye Egyesült királyság. Nagyon energikus, szeret teljes kutyus. Szoba kutya. Elég szívós. Vigyázni kell , a hangsúlyra , mert nagyon érzékeny és könnyen megijeszt, ha az ember hangosabban kiált rá, beszél vele. Szereti az embereket és a társaságot, család barát kutya fajták közé tartozik.  Szőrméjének színe lehet: Fekete cser, vörös, cser, grizzle.

13.

Képtalálat a következőre: „Welsh springer spániel kölyök”

Wesh springer spániel

Nagyon barátságos, szereti az embereket. Könnyen alkalmazkodik, de meglehetősen makacs természetű kutyák. Imád játszani és nagyon bohókás ,épp ezért  családbarát kutya fajták közé sorolják. Súlya 16-24 kg. Magassága 43-46 cm . Általában 12-15 évig él. Szőrméjének színe: vörös-fehér, barna-fehér

12.

 

Göndör szőrű retriever

Származási helye : Anglia. Vadászkutyaként tartották régebben. Leghűségesebb kutya fajták közé tartozik. Családját nagyon szerei és védi. Önálló, és kissé makacs, de nagyon gyorsan tanul. A legokosabb kutya fajták egyike. Rendkívül intelligens. Szőrméjének színe: bézs, krémszínű, májszínű, fekete

 

11.

Képtalálat a következőre: „Bedlington terrier kölyök”

Bedlington terrier

Nagyon talpraesett kutyus. pufi arca és kis nózija miatt, a legaranyosabb kutya fajták között méltó helye van .Szereti játszani és a szabadba lenni.Imádja az embereket és szereti a társaságot. Göndör bundája és pofija egy bárányra emlékeztet főképp. Szőrzetének színe: acél kék, cser sárga, máj színű, homokszínű , Sandy.

 

10.

Képtalálat a következőre: „Drótszőrű foxterrier kölyök”

Foxterrier

Származási helye Anglia. Nagyon játékos és szeleburdi kutyus. Imádja az embereket és nagyon szeretetteljes. Legszebb kutya fajták közé tatozik.Imád mozogni. magassága 33-40 cm. Test tömege: 6-8 kg. Szőrméje : fehér-barna, fehér, barna,

 

9.

Képtalálat a következőre: „petit basset griffon vendeen kutya kölyök”

Vendéei griffon basset

Származási helye Franciaország. Igazán boldog és aktív kutya. Szereti a kalandokat és a játékot. Imádja a társaságot és az embereket. családbarát kutya fajták közé sorolják. legszebb kutya fajták egyike. Szeret önálló lenni és ezáltal makacs tud lenni. Színei: cser, trikolór, fekete-fehér, őz barna, fekete-cser. Leghűségesebb kutya fajták közé sorolják.

 

8.

 

Kapcsolódó kép

Portugál Kopó

Származási helye Portugália, ahogy neve is mutatja. A legokosabb kutya fajták között kiemelkedő helye van , magas intelligenciájának köszönhetően. Nem véletlen használták a vadászat során is ezt a kutyafajtát. Imádja a társaságot, a folyamatos mozgást , családbarát kutya fajták közé tartozik  Szőrméjének színe lehet: fekete, őz barna, fehér-barna, szürke, arany, sárga

 

7.

 

Képtalálat a következőre: „slovakian cuvac”
leghűségesebb kutya fajták

Szlovák csuvacs

Származási helye Szlovákia. A kuvaszokhoz tartozik. Nagyon makacs, de kitartó kutya. Leghűségesebb kutya fajták közé sorolják, mert gazdáját ha kell tűzön-vízen át megvédi. Szőrméjének színe: fehér, sárgás

 

6.

Képtalálat a következőre: „Atlaszi hegyikutya kölyök”

Atlaszi hegyikutya

Származási helye Marokkó. Nagyon védelmező és a leghűségesebb kutya fajták között is megállja a helyét . Aktív, játékos, kertben ajánlatos tartani. Könnyen érzékeny lesz, úgyhogy nemárt vigyázni vele, sértődős. Bundájának színe: fekete, fehér, vörös, fekete-fehér

5.

Képtalálat a következőre: „amerikai staffordshire terrier kölyök”

Amerikai staffordshire terrier

Származási helye Amerikai Egyesült Államok. Jellemzője, hogy nagyon kitartó és védelmező fajta. Bátor és tökéletes házőrző kutya . Az idegenekkel vad máskülönben nagyon barátságos és szeretetteljes. Magassága 43-48 cm. Testtömege: 28-40 kg, tehát nem egy kis kutyáról beszélünk. Mindenképpen kertben ajánlatos tartani, mert nagy a mozgásigénye. Várható élettartama 10-12 év . Szőrméjének színe lehet: fehér, barna, fehér-barna, kék, fekete

 

4.

Képtalálat a következőre: „Beagle kölyök”

Beagle

Származási helye : Anglia. Nagyon intelligens, okos kutya. Imád játszani és nagyon szeretet teljes. Tökéletes család barát kutya . Sokak számára kedvelt fajta. Kinézete is a legaranyosabb kutya fajták közé sorolja, kedves természete már csak hab a tortán. jól kijön a gyerekekkel. Amire vigyázni kell nála, hogy gyorsan ingerlékeny lesz, úgyhogy nem éri meg heccelni. Súlya: 9-10 kg. Magassága: 35-40 cm. Várható élettartama : 10-12 év. Szőrméjének színe lehet: fehér, citromsárga-fehér, Trikolór, vörös-fehér, narancs-fehér, barna-fehér, csokoládé színű.

 

3.

Képtalálat a következőre: „Akita kölyök”

Akita

Származási helye Japán. Könnyen tanul, betanítható szinte bármire. A leghűségesebb kutyák közé sorolják. Az egyik legjobb házőrző kutya  . Nagyon merész, kalandos, imád játszani és imád mindent szétszedni. Barátságos természetű, de házát nagyon védi az idegenektől. Kisugárzása méltóságteljes, tiszteletet parancsoló. Kertbe ajánlatos tartani, hiszen nagy mozgásigényű. Magassága 58-70 cm. Test tömege: 34-55 kg között. Szőrméjének színe lehet: bézs színű, fehér, őz barna, vörös

2.

Képtalálat a következőre: „Bernáthegyi kölyök”

Bernáthegyi

Származási helye Svájc, Olaszország, Franciaország. Nagyon játékos, életvidám kutya. gazdájához rendkívül hűséges , szeretetteljes. A legjobb házőrző kutyák egyikeJellemző rá, hogy nagyon nyugodt, megfontolt. Magassága: 70-90 cm. Hatalmas termete miatt mindenképpen kertbe ajánlatos tartani. Szereti a mozgást és a szabadságot. Várható élettartama 8-10 év. Puha, nagy bundája van , amely a téli hidegben is megvédi. Szőrméjének színe lehet: vörös-fehér, barnás-sárga, fehér-barna, vöröses barna, sötétbarna-fehér,

 

1.

Képtalálat a következőre: „Pireneusi hegyikutya kölyök”

Pirenusi hegyikutya

Származási helye: Franciaország, Spanyolország. Nagyon erős akaratú, ugyanakkor szeretetteljes kutya. Türelmes és megfontolt. Gazdájához nagyon hűséges és kitartó. Nagyon magabiztos és nem ijed meg a veszélytől, rendkívül bátor természete van. Súlya: 40-50 kg. Magassága: 70-80 cm. Várható élettartama: 10-12 év. Nagy , puha bundája megvédi a hidegtől. Mindenképpen kertbe ajánlott tartani, , a legjobb  házőrző kutyák közé tartozik. Szőrméjének színe lehet: fehér, vörös , cser, szürke.

 

 

Használd a ← → gombokat a böngészéshez! :)