Következő
Használd a ← → gombokat a böngészéshez! :)

Belföldi utazások között keresgélsz,de nem tudod merre indulj el? Magyarország legszebb helyei érdekelnek?   Akkor tökéletes helyen jársz. Tippeket adunk milyen belföldi utazások és kirándulások  jöhetnek szóba,ha egy kis kikapcsolódásra vágysz.

Most,hogy a határok kicsit lezárultak ,az emberek ,pedig menetelnek a szürke hétköznapokba ,arra gondoltunk adunk pár tippet,hogy Magyarországon is mennyi csodálatos hely van ,amit érdemes megnézni. Kihasználva a lehetőséget,hogy a külföldi utak nehézkessé váltak,és a pozitív oldalát nézve a dolgoknak,kicsit körbenézhetünk és felfedezhetjük a mellettünk is bővelkedő csodálatos tájakat.

Belföldi utazás tippjeink reméljük segítségedre lesznek,hogy kizökkenj a körforgásból,és találj valami lélekemelő kikapcsolódást. Stresszes időszakon megy most mindenki keresztül. A bizonytalanság és kiszámíthatatlanság szinte tapintható a levegőben. Pont ilyenkor van szükség,hogy kicsit megpihenjen az ember és kizökkenjen az eddigi rutin feladatokból. Kapcsolódj ki és töltődj fel,hogy aztán újra toppon lehess ,ez a receptje ,annak hogy ne fáradj bele az életbe.

Legszebb belföldi helyek

Megmutatom Magyarország legszebb helyei-t. A természetben mindig könnyebb a feltöltődés és el fogsz ámulni,hogy milyen csodás tájakat rejt Magyarország ,ha a  belföldi utazás mellett döntünk is.  A Balaton szezon már lejárt,szóval olyan helyeket ajánlunk inkább ,amik nagyobb meglepetést okozhatnak és ,akár egy rövidebb  kirándulással,kisebb  túrával megejthető családosok számára is.

A sorrend nem rangsor alapján van,hisz mindegyik gyönyörű belföldi utazási célpontot érdemes egyszer meglátogatnunk,ha lehetőségünk adódik rá.

Keresd a legjobb szálláshelyeket itt: http://csajokoldala.hu/szallas

Magyarország legszebb helyei :

  1.  Egerszalók

    Egerszalók termál víz Magyarország legszebb helyei
    Egerszalók

Az Egerszalóki sódomb minden korosztály  számára egy lenyűgöző  választás lesz,ha belföldi utazások között keresgélünk. . A lezúduló víz és a mészkődombok csodálatos látvány nyújtanak. A meleg termál víz gödröket hoz létre a mészkőből,melyekben fürödhetünk is. A relaxáció közben szuper panoráma tárul elénk .A meleg termálvízben évezhetjük a szabadban fürdőzést még ősszel is, és már tavasszal is akár. A magas magnézium és kalcium tartalmú víz összetétele jó a hát és derékfájásra,nőgyógyászati gyulladásokra.

borozgatással egybekötött kirándulás
Szépasszony-völgy Borozgatással egybekötött kirándulás

A közelben van Szépasszonyvölgy is,ha már arra jártok ne hagyjátok ki az aranyos kis borospincéket,ahol végig kóstolhatjátok a legfinomabb egri borokat.

2. Esztergom

Elsődleges nevezetessége a Bazilika,ami kétségkívül gyönyörű.Esztergom ,ugyanakkor Párkányból(Szlovákia területe) a legszebb,hisz onnan teljes panoráma nyílik a városra. A városnak van egy nagyon kedves hangulata,ami elvarázsolja az odalátogatókat.

Magyarország legszebb helyei Esztergomi Bazilika
Esztergom

Belföldi utazások során a legjobb,hogy több úti célt  is megejthetünk hosszabb utazás nélkül.Ha a környéken járunk érdemes Visegrádot meglátogatni,ahol a Bobpálya gyerekeknek és felnőtteknek is hatalmas élményt nyújt a csodás kilátás mellett.

Belföldi utazások ?

Kirándulás?- Akkor Prédikálószék

A Visegrádi hegységnél járva egy igazán izgalmas és lenyűgöző kalandban lehet része az odalátogatóknak. Itt találjuk Prédikálószéket,ami nevét , a tetején prédikálószékként tornyosuló szikláról kapta. innen a  látvány felejthetetlen.  Kétségkívül Magyarország legszebb helyei közé tartozik és maradandó élményt nyújt.

Belföldi utazások a legszebb kiránduló helyekre - Prédikálószék , Vízzel körbevett sziget
Prédikálószék

 

3. Lillafüred

 Lillafüredi vízesés csodás utazás és kirándulás a víz szerelmeseinek
Lillafüred-Magyarország legszebb helyei

A egyik legromantikusabb hely Lillafüred. Gyönyörű vízesése meghitt hangulatot nyújt. József Attilát is ez a látvány ihlette az Óda megírásához.A Palota szálló régi ikonikus épülete és hozzátartozik a hely nyújtotta mesebeli panorámához.

Lillafüredi kastélyba , természettel körülölelt táj, csodaszép kilátással és friss levegővel
Belföldi utazások – Lillafüredi Palota

Miskolctól 15 km-re helyezkedik el. Két cseppkő barlang is megtalálható a közelében,melyek bejárhatóak. A Hámori tóban,pedig egy meghitt,romantikus csónakázásban lehet részünk.Miskolctól -Garadnáig kis vonatozhatunk is,amely áthalad a hegyoldalon.

4. Nádasdy-kastély

Nádasdy-kastély a szerelmesek háza, romantikus kalandot keresőknek, szerelmespároknak ajánlott,meseszép természet
Nádasdy-kastély

A Nádasdy-kastély bebizonyíthatja,hogy mennyi kincs rejlik mellettünk is,ha belföldi utazások között gondolkodunk.

Ez a mesebeli kastély egy romantikus szerelmi történethez kapcsolódik. A Kastély gróf  Nádasdy Ferenc és Zichy Ilona grófnő szerelmi történetét hordozza. 1868.-ban házasodott a szerelmespár,akik az esküvő utáni lakomát meg sem tartották,azonnal Nádasdladányra vonatoztak haza a szerelmi fészkükbe.

A Fejér megyében,Székesfehérvár melletti település található Nádasdy-kastélyt fel szerette volna újítani a házaspár. A munkálatok megkezdődtek, de az,akkor még csak 24 éves Zichy Ilona  sajnos hirtelen elhunyt kolera járványban.

A kastély felújítása folytatódott és a fiatalon egyedül maradt Gróf Nádasdy Ferenc mindent úgy rendeztetett be,mintha felesége még élne.Három gyerekükkel élt tovább a Gróf ,aki sohasem nősült újra. Imádott felesége emlékére állíttatta a Szent Ilona templomot,hogy a helyiek is megemlékezhessenek róla.

Dolgozó szobáját szentélyként formálta meg Zichy Ilona képével és emlékeivel,és életét gyermekeinek és a kultúrának áldozta. Magyarország legszebb helyei nincsenek is messze,csak tudnunk kell hol keressük.

A Kastély jelenleg felújítás alatt van,de a későbbiekben csónakázással,parkbejárással várja az érdeklődőket.

5. Szalajka-völgy

Szilvásváradról megközelíthető kis vonattal a csodálatos kiránduló útvonal. Egy nagyon egyszerű kirándulásról van szó, útközben pisztrángosokkal, gyönyörű vízesésekkel . A megnyugtató,relaxáló  természeti kikapcsolódás keresőinek egy csoda a hely.

 

Fátyol vízesés,
Fátyol vízesés, Szalajka-völgy Magyarország egyik legszebb vízesése,megéri ide utazni.

A Fátyol vízesés elkápráztatja az idelátogató  belföldi utazások kedvelőit. A Szilvásváradi vendégszeretet, a csendesség, az állatok jelenléte, és a varázslatos táj Magyarország legszebb helyei közé sorolja kétségkívül.

6. Hévízi tó

Tavirózsás Hévízi tó
Hévíz

Sok helyen említik meg ezt a káprázatos tavat,de úgy éreztem én sem hagyhatom ki,hisz egyszer tényleg mindenkinek látnia kell. A tó alja mocsaras, kagylók is találhatóak bennük. A helyben is kölcsönözhető gumikerék matracokkal könnyedén úszkálhatunk a meleg vízben.

Ősszel és tavasszal is kitűnő választás ,ha a szabadban fürdőzést részesítjük előnyben a belföldi utazások során. A tavirózsákkal való fürdőzés felemelő érzése  és a környék barátságos hangulata, csöndessége elbűvöli az odalátogatókat.

Festetics Kastély, virágokkal tündöklő kerttel, hatalmas kupolás épület
Keszthely – Festetics Kastély

Keszthely könnyedén meglátogatható ,annak rengeteg múzeumával és ,persze az elképesztő Festetics Kastélyt sem érdemes kihagyni,ha arra jár az ember.Ha egy nyugodt kikapcsolódásra vágysz,akkor Hévíz tökéletes választás arra,hogy  kiszakadj a hétköznapokból. A termál víz ráadásul számos jótékony hatással bír,így nem csak a lelked ,de a tested is fel tud töltődni.

7. Mátrafüred

utazások a Sás tónál,kirándulások,túrák
Sástó

Azon belül is Sástó ,ahol őzek,rókák vaddisznók húzódnak meg a mesebeli környéken. Rengeteg túraútvonallal megközelíthető. A kis tavon csónakázni,vízi biciklizni is lehet, sőt pecázni is kisebb kárászokra. A hely egy kis nyugalom oázis,ahol esténként megjelennek az őzikék és ahol elmenekülhetünk az autózajos világból.

Egy hatalmas kilátó is található itt,amely eredetileg Olajfúró toronynak lett odahozatva Romániából,de gyorsan kiderült,hogy a Magyar szabványoknak nem felel meg,így azóta is kilátóként üzemel az odalátogató turisták örömére.

Szép,tiszta időben egészen a Tiszáig is ellátni róla. Már csak az elénk táruló panoráma miatt érdemes ellátogatni A Sástóhoz és annak környékét végig barangolni.

8. Őrség- Hársas tó

A Hársas tó Magyarország legszebb helyei közé tartozik . Az Őrségben található meg.

Szentgotthárdon található és az Őrségi Nemzeti park része a Hársas tó. Rengeteg magyar hal úszkál benne, többek között ponty, süllő, keszegfélék,harcsa és csuka is él ebben a gyönyörű tavacskában.  A tóban strandolni is lehet,hiszen már kiépítésekor strandoló és horgász tónak szánták,ezért mesterséges kimélyítették.

Nézd meg korábbi utazásos cikkünket is ,hogy még több elképesztő helyet megcsodálhass:

A világ legszebb helyei

A környék szerencsére bővelkedik a látnivalókban és ,bár a Hársas tó legszebb ,szerintünk ,rengeteg más tó is található a környéken,mint például a Vadása tó, A legnagyobb környékbeli tó a : Bajánsenyei tó, vagy a Borostyán tó. A Borostyán tó tökéletes alkalmas strandolásra is ,de egy romantikus csónakázásra is lehetőségünk adódik.

Falusi házikó, korabeli tetővel, virágokkal telített ablakok, megnyugtató környezet
Őrség

Aki a horgászást előnyben részesíti , az az Őrségben jó helyen jár ,mert a Sásdi tóban is lehetőségünk adódik rá. Magyarország legszebb helyei közé tartozik az egész Őrségi nemzeti park és mindenképp érdemes ellátogatni oda,hogy a saját szemünkkel csodálhassuk meg a lenyűgöző természet adta látványt.

Már eldöntötted,hogy hol fogsz kikapcsolódni? Keresd a legjobb szálláshelyeket itt: http://csajokoldala.hu/szallas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő
Használd a ← → gombokat a böngészéshez! :)

Leave a Response