Best

Top15 legcukibb kisállatok a világon, amikről még nem is hallottál!

Használd a ← → gombokat a böngészéshez! :)

 

Legcukibb kisállatok

Ez a cikk ,összegyűjtötte a világ legcukibb kisállatok kategória nyerteseket. egvannak a sztenderd háziállatok, akiket mindenki ismer. Kutyus, macska, nyest, egér stb.. Ebben cikkben azonban bemutatom nektek, hogy számtalan olyan kisállat van a világon, akikről többségünk még nem is hallott.Pedig a földet rohamosan pusztítjuk és lehet, hogy pár éven belül ,néhányuk már el is tűnik a földről , anélkül, hogy megismerhettük volna egyáltalán.Remélem ti is odalesztek , ezekért az ultra cuki jószágokért. Egy -kettőt szívesen tartanék még otthon is.Ti is befogadnátok őket? :$

( A next gombbal tudsz lépegetni a képek között)

1.

Hainan-Gibbon

Ez a faj sajnos súlyosan veszélyeztetett, az emberi pusztítások miatt. A Hainan-Gibbon főleg rovarokkal , gyümölcsökkel táplálkozik. A Kínai népköztársaság legkisebb tartományában, Hajnan szigetén él. A majmok között biztos helye van a legcukibb kisállatok között.

2.

Egyiptomi ugróegér

Észak Afrikában őshonos.Színe az afrikai homokhoz alkalmazkodott, hogy könnyen eltudjuk bújni. Nappal a föld alatt bújkál és csak éjszaka indul el táplálékot keresni.Magvakkal, gyümölcsökkel, rovarokkal táplálkozik. Gyermekeit kis árkokban hozza világra. Szülés előtt a nőstény elkergeti a hímetUgye ettől még helye van a legcukibb kisállatok top listánkban?

3.

Plougshare teknős

Madagaszkár északnyugati részén őshonos. A  legritkább teknősfajok egyike. Súlyosan veszélyeztetett faj, akár 10 éven belül is eltűnhetnek. 100 és 400 közé tehető, a még élő egyedek száma,  25*60 Kilométeres területen élnek.Törpe mérete miatt nem véletlen soroltuk a legcukibb kisállatok közé.

Ha szereted a háziállatokat és a  kutyákat , nézd meg a top 50 legaranyosabb kutyák cikkünket is :Top 50 legaranyosabb kutya fajták

4.

Axolotl

Neve az Azték nyelvből származik. A halál és az újjászületés istenéhez kötik. Őshazája Mexikó.Lelőhelye a Xochimilco csatornák , ahol a tavakban nagy mennyiségben élnek. Mára veszélyeztetett állatfaj ő is , mert állatkísérletekhez használják. Pont , ezért is volt fontos számunkra , hogy ebben a legcukibb kisállatok cikkben felhívjuk rá a figyelmet.

5.

Gundi

A rágcsálók osztályába tartozik.Észak Afrikában őshonos állat. A Gundikra kígyók, madarak, sakkálok is vadásznak, de legveszélyesebb ellenfeleik a háziállatok, mint a kutyák, macskák. Növényekkel táplálkozik. Nagyjából 2-4 évig élnek csak ezek a, talán legcukibb kisállatok.

6.

legcukibb kisállatok

Afrikai cibetmacska

Közép és Dél Afrika szavannáin él.Mindenevő állat. Szívesen fogyaszt gyümölcsöket, de a döghúst is megeszi. Régebben mirigyváladékából parfümöt készítettek, ezért borzalmas körülmények között tartották fogságba őket, mára felszámolták az ilyen helyeket.A legcukibb kisállatok csíkos kiscicája mindenkit elbűvöl

7.

Lajhármaki

Vietnamban és Dél Kínában őshonos állat. Jellegzetessége a hatalmas szemei ,ezért lett méltó helye a legcukibb kisállatok összeállításunkban. ( ami eszméletlen cuki szerintem ) . illetve lassú mozgás, ami a Lajhárokra , amúgy is jellemző. Szemükben fényvisszaverő réteg van , ami segíti a sötétben látást. Tojásokat, növényeket,kis emlősöket és hüllőket fogyasztanak.Hidegebb hónapokban képesek téli álomba merülni. Fogságban 20 évet is élnek. Évente egy-két utódot hoz a világra.

8.

Cukor mókus

Eredeti élőhelyük Ausztrália. Nevüket azért kapták, mert rajonganak az édes dolgokért. Talán az egyik legkisebbek a legcukibb kisállatok gyűjteményünkben.Erszényükben hordják kicsinyeiket. Éjszakai állatok. Csoportosan élnek, a magányt nagyon rosszul viselik. Hazánkban is tartják már háziállatként, de csak párosával ajánlatos elhelyezni őket. A reggeli órákban változatos hangokat szoktak kiadni. Tiszta állatok, nincsen kellemetlen szaguk, ezért lakásba is tarthatóak.

9.

Arany Oposszum

Ausztráliából származik. Jellegzetessége gyönyörű arany színű bundája. Zöldségekkel ( sárgarépa, kukorica..), továbbá gyümölcsökkel táplálkozik . Nagyon cuki állat

10.

Krik-dikdik

A párosujjú patások közé sorolják. Kelet- Délnyugat Afrikába őshonos. Kis fekete gombszemeikkel  belopták magukat a  szívünkbe és persze a legcukibb kisállatok top listánkba is.Sziklás, köves hegyoldalakon,száraz helyeken él. Egyike Afrika legkisebb antilopfajainak. Szürkés-barnás szőrméje segíti a rejtőzködésben. A hímeknek hegyes, felálló szarvuk van. A nőstények nagyobbak, súlyosabbak.

11.

Medvemacska

2013-ban bukkantak rá erre az új fajra.Ezért nem kerülhetett nyilvánosság elé eddig ez a legcukibb kisállatok top listás kedvenc. A Andokban őshonos, az eddigi rejtve maradt kis állat.Már 2003-ban azonosították, hogy egy új fajra bukkantak, de 10 évbe telt felkutatni és bizonyítani. Magányosan él, főleg éjszakai életmódot folytat. Ragadozó, de főleg növényeket fogyaszt. Élete nagy részét a fákon tölti. és egyszerre csak egy utódot hoz a világra.

12.

legcukibb kisállat

Sevró kecske

Dél -Délkelet Ázsiában őshonos. Hatalmas füleivel tökéletesen hall. Erdőkben bujkál. Barna színe segíti a rejtőzködésben.

13.

Törpe selyemmajom

Braziliában, az Amazonos partjain őshonos a világ legkisebb majmocskája*-* . 100-150 grammot nyom maximum.

14.

legcukibb kisállatok

.

Pika

A világon az egyik legcukibb kisállatok közé tartozik ez a kis rágcsáló,aki Ázsiai hegyvidékekben él.Leginkább a sziklás, hideg helyeket kedveli. Fészkeiket hegyoldalakba építik. Itt szüli meg a nőstény a piciket 20-30 nap alatt.A nőstény és a hím Pika is nagyjából 7 évet él. Különböző hangjelekkel kommunikálnak egymás között. Nyáron gyűjtögetnek maguknak élelmet , télen inkább visszahúzódnak a hegyoldalakba

15.

Roloway-cerkóf

Felnőtt korukra élénk fekete-fehér színe jellegzetes.Nyugat Afrika környékén, Elefántcsontpart és Ghána  területén él, az őserdőkben. Növényekkel és rügyekkel táplálkoznak. Az erdőirtások és húsuk miatt, mára fokozottan védett fajnak számít, hiszen alig maradt pár egyed belőlük.

 

 

 

 

Használd a ← → gombokat a böngészéshez! :)

Leave a Response